Wat eet je op een kinderfeestje?

  • Geplaatst op
  • Door Tinne verheyen @wowparty.be
  • 0
Wat eet je op een kinderfeestje?

Het organiseren van een kinderfeestje kan een hele uitdaging zijn. Als je start met de voorbereidingen is het goed om jezelf af te vragen of je eten wilt serveren. Weet vooral dat dit niet verplicht is. Soms vinden kinderen het veel fijner om gewoon te kunnen spelen dan stil te moeten zitten aan tafel. 


Wil je toch eten serveren? Dan geven we graag een paar toffe tips! 

 

Wat eten op een kinderfeestje?

 

1) Frietjes staat op nummer 1! 

De meeste kindjes vinden frietjes super lekker. Serveer er een snackje bij zoals een curryworst, kipnuggets of een kaaskroket. Shop wat leuke bordjes en servetten en je kan aan tafel. (Yes, maak het jezelf die dag gemakkelijk en kies voor wegwerp bordjes)

 

2) Pannenkoeken! 

Ook echt een topper van formaat. Bak jij graag pannenkoeken zelf. Kies er dan voor om al je pannenkoeken al voor te bakken. Zo moet je dit niet op het moment zelf doen en voorkom je dat kindjes te lang moeten wachten. Je kan uiteraard ook gewoon een pakje pannenkoeken opwarmen in de microgolf. 

 

3) Hotdogs! 

Nog zo een topper en echt super gemakkelijk. Snij de broodjes van tevoren open en zet mayonaise en ketchup op tafel en ze kunnen aanvallen. Let er wel op dat ze niet te veel saus nemen.

 

4) Pizza

Wil je van het eten een echte activiteit maken, dan kan je er ook voor kiezen om elk kindje hun eigen pizza te laten versieren. Dit scoort bij elke leeftijd. Denk er wel aan om op tijd te starten. Dit neemt natuurlijk wel wat tijd in beslag. Bereid je hierbij goed voor door alles al gesneden klaar te zetten. 

 


Hou hier zeker ook rekening mee?

Hou het vooral simpel, als eten voor jou en jouw kind te veel stress met zich meebrengt. Kies er dan voor om geen eten te serveren. Eten moet vooral gezellig zijn. Wil je geen eten serveren? Geef de kindjes dan een lekker stukje cake of een stukje taart. Vaak is dit al voldoende. Een simpele hotel cake versieren in thema en kaarsjes erop is een top idee!

 

Onthoud dat het belangrijk is om rekening te houden met eventuele allergieën en dieetbeperkingen van de kinderen, zoals gluten- of lactose-intolerantie. Zorg ook voor voldoende drinken, zoals water, limonade of vruchtensap.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.