10 Tips voor een lange autorit met kids!

 • Geplaatst op
 • Door Tinne verheyen
 • 2
10 Tips voor een lange autorit met kids!

10 Tips voor een lange autorit met kids!

Wij gaan altijd met de auto op vakantie. (echte kampeerders) Dat betekent minimum een autorit van 12u richting Frankrijk.

Niet altijd gemakkelijk. Toch wil ik mijn 10 tips met jou delen. Hopelijk kan jij op deze manier ook genieten van een autovakantie. 

 

 

1) Maak een verrassingszak

 

Voor wij vertrekken passeer ik altijd even langs de action of zeeman.

Ik koop daar ongeveer 12 mini cadeautjes, voor elk uur eentje. Als we vertrekken zet ik de timer aan die na een uurtje afgaat. De kindjes mogen dan een cadeautje uitpakken. Op deze manier kunnen ze mee aftellen hoe lang we nog moeten rijden. En zeg nu zelf. Cadeautjes uitpakken is altijd leuk! (Extra tip: Hou een vuilzakje in de buurt zo kan je het afval tijdig in de vuilbak gooien.) In de action, hema of zeeman vind je echt low budget cadeautjes.

 

 

2) Auto bingo

Super leuk spelletje om te spelen tijdens de autorit. Neem een balpen mee en laat je kinderen auto's zoeken. Wie het eerste een rijtje vol heeft is gewonnen!

 

Download gratis via deze link jouw autobingo! 

 


 
3) Zet een leuke afspeellijst klaar

 

Wij hebben zelf een leuke afspeellijst van ons gezin op spotify. Voor we vertrekken zorg ik dat onze box opgeladen is en de lijst geüpdate is. Helemaal klaar om me te zingen. Sorry papa, voor het kattengejank.

 

 

4) Magneet spelletjes

 

Janod heeft de leukste magneet spelen voor onderweg. Deze zijn zo leuk! Ze blijven aan het doosje kleven waardoor ze niet zo gemakkelijk op de grond vallen. 

 

 

 

5) Plan regelmatig een stop in

 

Een goede voorbereiding is een goed begin. Wij nemen hier echt de tijd voor. Als je wat opzoekwerk doet kom je heel leuke auto stopplaatsen tegen met speeltuintjes. Maak je zelf een picknick? Snij dan vers fruit en neem grote saté prikkers mee! De kindjes vinden het echt leuk om fruit spiezen te maken. Extra tip: zorg dat je een potje of chemisch toilet bij hebt. Niet alle toiletten onderweg zijn even proper. 

 

6) Vertrek 's nachts 

 

Wij vertrekken rond 3u zo heeft papa nog genoeg uurtjes geslapen en gaan we er vanuit dat de kids nog een beetje verder slapen in de auto. Meestal lukt dit. We leggen ze met pyjama in de auto. Ons ontbijt ‘s morgens is dan ook het omkleed. Ohja, de vakantie begint bij ons als we in de auto stappen. Ons eerste ontbijt is dus altijd feest! Donuts, koffiekoekjes en lekkere drankjes mogen niet ontbreken. Wij nemen dit van thuis mee. 's morgens vroeg al keuze stess in het winkeltje zou voor te veel prikkels zorgen. Enkel koen gaat zijn koffie halen. Ik zorg ook altijd voor feestbordjes en bekertjes. Ja, echt feest onderweg.

Klik hier voor de leukste picknick bordjes

 

7) Koekjes

   

Jeps, als ze een koekje vragen krijgen ze dat gewoon. Ik weet het, maar soms is het gewoon even makkelijker om ja te zeggen ;) Heb je het daar zelf echt moeilijk mee. Maak dan een pakketje per kind. Zo weten ze duidelijk wat ze nog hebben. 8) Schermtijd

 

Wij hebben tv’s in de auto hangen dus voor wij vertrekken worden er al een aantal dvd’s ingeladen. Heb je dat niet dan kan uiteraard ook de tablet of iPad mee. Zorg ervoor dat deze helemaal opgeladen is voor je vertrekt. Ohja, een koptelefoon is wel een must :) als die geluidjes door elkaar is om zot van te worden. 9) Kalmte kan u redden

 

I know, super moeilijk als ze op de achterbank elkaars haren uittrekken. Maar boos worden heeft helaas weinig zin. Gelukkig valt dit bij ons super goed mee. Zodra we merken dat het moeilijker wordt wissel ik van plaats. Ik kruip even tussen de meisjes en Domien gaat vooraan zitten. Jongens bij de jongens en meisjes bij de meisjes. Best gezellig. (Valt het op dat koen heel de rit rijdt) 

 

10) spelletjes voor in de auto en legokaartjes

 

Spelletjes zoals” ik ga op reis en ik neem mee” blijven altijd een favoriet! 

Ook kleine lego blokjes kunnen een uitkomst zijn. Ik kleefde een lego plaatje op een doosje zo konden ze zelf aan de slag om te bouwen. Het leukste is om de lego kaartjes erbij te geven. Goed voor uren bouwplezier. 

 

Wil jij ook zo een lego kaartjes? Download ze dan gratis hier. 

Uitknippen en klaar!

 

En tot slot! Vergeet niet te genieten, als je in de auto stapt is je vakantie begonnen. Ben je iets vergeten? Niet erg, je hebt je bankkaart bij en er zijn genoeg winkels. Ik vergat mijn badpak en kwam er pas achter toen we gingen zwemmen.

 

 

Heb jij nog tips? Laat het dan zeker weten in de reacties. Dan vul ik ze graag mee aan! 

 

HAVE FUN! 

 

Kom jij ons ook graag volgen op IG? Check dan @wowparty.be om ons beter te leren kennen.

 

Reacties

 1. Tinne Verheyen Tinne Verheyen

  Wij hadden ooit ook dat plan. Kindjes wakker houden en dan slapen ze in de auto wel. Om 3u waren ze wakker. :)

  En wij natuurlijk super moe want hadden nog niets geslapen. Nu vertrekken we rond 3u en gaat koen om 21u slapen. Zo heeft hij zijn slaap al gehad. De kids vallen meestal nog wel een paar uur terug in slaap. Gelukkig!!!

 2. Michele verstraete Michele verstraete

  Dank u voor de handige tips. We gaan de eerste keer naar Frankrijk met de auto met onze 2 kids. Daarvoor altijd texel en dat is niet zo ver rijden. We gaan wel rond 00.00u vertrekken en de kids wakker houden tot dan in de hoop dat ze de hele rit slapen. Ooit eens met onze oudste naar Oostenrijk en we hadden hem om 20u in bed gelegd en er dan uitgehaald om 1u om te vertrekken.....verder slapen zat er niet meer in en was een helse rit met veel wenen. was nog maar 2j toen. Willen we dus niet nog eens riskeren.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.