Wat moet je weten over ballonnen?

  • Geplaatst op
  • Door Tinne verheyen @wowparty.be
  • 0
Wat moet je weten over ballonnen?

Weet jij wat het verschil is tussen folieballonnen en Latex ballonnen? Wil je helium gebruiken in een ballon en weet je niet hoe je hiermee moet werken. Of ben je benieuwd naar de zweeftijd van heliumballonnen? Je leest het allemaal in deze ballonnenblog!

Wat moet je weten over ballonnen? 

 

Ballonnen kunnen niet ontbreken op jouw feest! Kies jij het liefst om ze te laten zweven met helium of vind je gewone lucht beter? Welke ballon kies je het beste en hoe ga je hiermee aan de slag? We proberen hier zoveel mogelijk uitleg te geven over helium en latex ballonnen. 

 

 

Er zijn bij wowparty twee verschillende soorten ballonnen te verkrijgen. De latex ballon en de folieballonnen. Allebei hebben ze hun eigen voor- en nadelen en worden ze op een specifieke manier gebruikt.



Wat zijn latex ballonnen?

 

Latex ballonnen zijn soepel en rekbaar. Daarnaast zijn ze de meest gebruikte ballonnen. Latex ballonnen vind je in verschillende vormen, maten en kleuren. Je kan er ook verschillende ballonnen creaties mee maken. Wil je een ballonnenslinger, ballonnenboog of een ballonnen pilaar maken dan kies je best voor een latex ballon. Hiermee kan je ook mooie ballonnen trosjes maken. Uiteraard zijn latex ballonnen te gebruiken met helium en met gewone lucht. Je hebt ook latex ballonnen met confetti in! Deze zijn super mooi. 


 

 

Wat zijn folieballonnen?

 

Folie ballonnen herken je aan hun vorm. De meeste cijferballonnen en leuke vormen met opdruk zijn folieballonnen. Folieballonnen zijn ideaal om te gebruiken in combinatie met helium. Uiteraard kan je ze ook gewoon opblazen met lucht. Hiervoor gebruik je dan best een rietje. Folieballonnen zijn duurder in aankoop dan latex ballonnen. Dit komt omdat er voor de verschillende ballonnen andere materialen gebruikt worden.


 

 

Het gebruik van helium en de zweeftijd van helium.

 

Werken met helium is niet gemakkelijk. Er zijn een aantal tips die kunnen helpen. Zeker als je helium gebruikt bij latex ballonnen of confetti ballonnen.

 

Gebruik je latex ballonnen? Dan is het aan te raden deze te voorzien van een coating laag (high flow) aan de binnenkant van de ballon. Hierdoor wordt de zweeftijd 25x verlengt. Indien je dit niet doet zal je ballon niet langer dan 6u in de lucht blijven. 





Gemiddelde zweeftijd van een ballon onder normale omstandigheden:

  • Rond latex 9 inch / 23 cm doorsnede ca. +-6u
  • Rond latex 11 inch / 28 cm doorsnede ca. +- 8u 
  • Rond latex 14 inch / 35 cm doorsnede ca. +-10u
  • Rond latex 32 inch / 80 cm doorsnede ca. +- 16u
  • Rond latex 39 inch / 100 cm doorsnede ca. +- 24u

* Dit zijn gemiddelde zweeftijden gemeten in een gesloten ruimte op kamertemperatuur. De zweeftijd kan bepaald worden door een temp. verschil in de kamer.

Bij folieballonnen is de zweeftijd veel langer. Het min. aantal zweeftijd bij een folieballon is 10 dagen. Let hierbij wel op de temperaturen. Wil je buiten foto's gaan maken met een mooie cijferballon? Dan hou je best rekening met de temperaturen. Kom je met een folieballon buiten als het vriest krimpt hij in elkaar. Ga je terug naar binnen met je ballon dan merk je dat die vanzelf terug zijn oorspronkelijke vorm terug aanneemt. 

Heb jij nog ballonnen vragen? Laat het dan zeker weten en neem ook een kijkje bij ons uitgebreid ballonnen assortiment. 

Klik hier voor de leukste ballonnen.



Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.